Generelle råd om helse

Å holde seg i balanse psykisk og fysisk er viktig.

*meditasjon
*regelmessig mosjon
*dagslys
*sunt kosthold
*balansert inntak av vitaminer og mineraler
*vennskap/gode sosiale relasjoner
*nok søvn

Meditasjon sammen med mosjon er veldig avstressende for kroppen.ANBEFALES.


Alle disse tingene er viktig å passe på. Det viser seg at å være litt ute i  dagslys helst hver dag betyr mye for humøret. Kostholdet har også mye å si. BL.a. mye sukker og kaffe kan gi uro i kroppen. Likeledes kan enkelte reagere med uro på hvetemel og melk.Er man i tvil bør man få undersøkt dette. Nok B-vitaminer, magnesium, sink, selen, kalsium, kalium og krom er vitaminer/mineraler man bør passe på å få riktig mengde av. Omega 3 er kjempe viktig for mange ting i kroppen. Ikke minst for  det psykiske. I flere år har de bevisst gitt fangene i Bergen kretsfengsel mye fisk. Det viser seg at det virker beroligene og gir bedre søvn. De innsatte fikk en merkbar positiv endring i oppførselen etter de startet med dette. Jeg vet også om skoleelever som har blitt mye mer opplagt og bedret resultatenen på skolen etter at de har bevisst fått i seg mer vitaminer, mineraler og omega 3-6-9. Ta gjerne kontakt med en ernæringsfysiolog/lege for å finne ut om du får i deg nok.

Å prioritere nok søvn er kjempe viktig. Mange får søvnproblemer p.g.a. at de ikke er bevisst nok på dette. For lite søvn over en periode kan føre til at man virkelig får problemer med å sove. Altså gode søvnvaner betyr mye.


LEV HER OG NÅ

Alle de store åndelige mestere forteller om hvor viktig det er å leve her og nå, være opptatt kjærlighet og det som gjør oss mennesker godt.

I bibelen står det bl.a.i (Matt.6,25-33) Vær ikke bekymret! Deepak Chopra som er en verdenskjent lege, Paulo Coelho og Eckhart Tolle er kjente forfattere som har skrevet fantastiske bøker om dette temaet.

Her et sitat fra Deepak Chopra sin bok" KROPP UTEN ALDER-SINN UTEN TID":

For å kunne stupe dypere inn i deg selv og forhåpentlig nå frem til det stedet hvor du er kjærlighet, medlidenhet, tillit og sannhet, må du følge veien som dine nåtidige reaksjoner peker ut. En som kjenner seg uelsket, kan fortsatt finne kjærlighet i reneste form, men blir nødt til å kjempe seg gjennom alle lag av motstand som blokkerer følelsen av sann kjærlighet. Din søken etter ditt sanne jeg må begynne i nåtiden. Følelsene er det mest nåtidige du har. Tankene dreier seg vanligvis om fortiden eller fremtiden, men sansingen er nåtidig. For å kunne føle fullt ut og helt, må du være i nåtiden, det eneste øyeblikket som aldri eldes.

Eckhart Tolle sier bl.a.:

Lytt til stillheten. Hyppigheten og varigheten av pauser i sinnet(uten noe tanker) avgjør din evne til å nyte livet, til å føle en indre forbindelse med andre mennesker og naturen. Bestemmer også, hvilken grad du er fri for ego. Ved å bli bevisst på pausene i sinnet, blir de lengere. Denne roen er også indre fred, og denne roen og freden er essensen av hvem du er. Det er indre ro som vil redde og forandre verden.

Når sinnet blir målløst:

Plutselig oppstår det en indre stillhet. Inne i stillheten finnes en forfinet, men intens, glede- her er kjærlighet, her er fred.

Se på et tre, en blomst eller en plante. La bevisstheten hvile på det du ser. Så rolige er de, så dypt rotfestet i sin Væren. La naturen lære deg om ro.


Når du legger merke til stillheten, følger du umiddelbart en indre årvåkenhet.